razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ananas la grătar cu sos de mentă & Contessa 2015, Villa Vinèa

Selection Contessa 2015, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner şi Gewurztraminer, un vin special, obţinut din struguri culeşi târziu şi deshidrataţi, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin. Culoarea este galben cu irizaţii de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc şi tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu şi elegant, aciditatea intensă susţine perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tuşe citrice şi note de miere de albine, peltea de gutui şi piersici confiate. Postgustul, prelung şi extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte şi stafide albe.

Ananas la grătar cu sos de mentă
Reţeta lui Costăchel | Ananas la grătar cu sos de mentă
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tartină napolitană & Fetească Regală Avincis

Un vin tânăr de la o cramă tânără. Această Fetească Regală de Drăgăşani promite şi se ţine de cuvânt. Culoarea galben-verzui, tipică pentru un vin […]

Learn More

Pască cu ciocolată & Icewine 2011, Crama Purcari

Supranumit şi “vin de gheaţă”, această licoare se obţine prin fermentarea lentă a mustului extrem de dulce rezultat în urma presării strugurilor îngheţaţi. Rămâne foarte […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Drăgaică Roşie, Crama Oprişor

În popor se spune că sărbătoarea Sânzienelor (sau Drăgaica) este plină de veselie şi, de pe urma ei, toamna, se fac multe nunţi. Pentru a […]

Learn More