razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Budincă de morcovi & Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Vinul de azi ar trebui să stârnească curiozitatea oricărui pasionat de Fetească Albă, fiindcă avem de-a face cu o formă ceva mai rară de exprimare a soiului. Strugurii provin din vii vechi, cu producţie mică la hectar, e fermentat în lemn, cu drojdii sălbatice, într-o încercare (foarte reuşită, dealtfel) de a nu altera caracterul nativ al Feteştii Albe. Rezultatul e un vin de culoarea fagurelui de miere, cu un nas foarte discret, care aduce adieri florale şi impresii de tămâie. Corpul este onctuos şi “degrabă curgător”, cu o aciditate moderată dar prezentă la datorie şi alcool destul de bine evidenţiat. Gustul are o certă fineţe, fiind organizat în jurul unui nucleu de caise şi mere bine coapte, învăluit în senzaţii de miere de tei. Postgustul, lung şi extrem de echilibrat, lasă note dulci amărui condimentate şi aluzii mineral saline. Un vin neobişnuit şi memorabil.

Budincă de morcovi cu ceapă şi brânză
Reţeta lui Costăchel | Budincă de morcovi cu ceapă şi brânză
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pilaf de urzici & Sant’Elena Friulano 2010

Soiul Friulano, originar din regiunea Collio din nord-estul Italiei, este o rudă mai puţin cunoscută a Sauvignon Blanc-ului. Vinul obţinut din acest soi este însă […]

Learn More

Prune cu cremă de peşte & Bacanta Sauvignon Blanc Fumé 2018, Crama Gîrboiu

Un Sauvignon Blanc din regiunea vrânceană Coteşti, un vin incisiv şi totuşi delicat, maturat cu multă discreţie în baricuri de salcâm. Pare să aibă paşaport […]

Learn More

Pulpă de porc în pergament & Pinot Noir Michel Torino

Când mă gândesc la “chinul” de două ore de pe care trebuie să-l îndurăm aşteptând ca pulpa de porc să fie gata, o întrebare mă […]

Learn More