razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi cu usturoi şi sos de roşii & Caloian RheinRiesling

În ultimii ani, a început să apară şi la noi, din plantaţii tinere, Rieslingul de Rin. Considerat de către specialişti net superior Rieslingului Italian (foarte cultivat în România), Rheinrieslingul provine, după cum îi spune şi numele, de pe valea Rinului (Germania şi Alsacia). Vă veţi întreba de ce avem atât de puţin Riesling de Rin în podgoriile noastre? Poate fiindcă e “fragil” şi mai greu de cultivat, sau poate fiindcă dă producţii mici la hectar… Oricare ar fi cauza, în prezent lucrurile se schimbă şi Rieslingul de Rin revine la modă. Crama Oprişor s-a încadrat şi ea în această tendinţă, propunându-ne un RheinRiesling 2011 în gama Caloian. Haideţi să răcim bine vinul şi să-l turnăm în pahare. Culoarea este galben deschis, aproape translucid. Nasul are flori de tei, gutuie coaptă şi calcar ud. Gustul e sec cu o uşoară iluzie de dulce, aciditatea este moderată iar alcoolul (12.5%) stă bine ascuns în corpul plin al vinului. Predomină notele de caise, gutui, lime şi miere. Postgustul e lung, aromat, puţin dulceag, cu peltea de gutui, mango şi o mineralitate discretă. Preţul de 27 de lei pentru o sticlă este la fel de prietenos ca şi vinul!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii

Related articles

Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury […]

Learn More
Alira Concordia 2013, WineRo

Soutzoukakia & Alira Concordia 2013, WineRo

Prin intermediul acestui cupaj de Fetească Neagră şi Merlot, producătorul dobrogean de la Aliman încearcă să reînvie tema antică a Concordiei – zeiţa ce întruchipa […]

Learn More

Tartă cu brânză de vaci & Ice Wine 2013, Chateau Vartely

Un vin de desert cu un “wow factor” extrem de ridicat, care îmi aduce aminte de dulceţurile de toamnă ale bunicii, de brânzeturile maturate ale […]

Learn More