razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor greceşti & Premium Pinot Noir Rosé 2019, Villa Vinèa

Premium Pinot Noir Rosé 2019, Villa Vinèa

Un rozé din Pinot Noir 100%, corpolent şi intens din punct de vedere aromatic, un vin „cu suflet de alb şi corp de roşu”, care face trimiteri stilistice la un rosado spaniol din regiunea Somontano. Culoarea vinului este roz pal, cu tentă discret cărămizie, iar nasul, impetuos, aduce un buchet de fructe roşii de pădure şi subtile senzaţii de cremene. Are o excelentă aciditate şi un gust percutant, dominat de citrice amărui, căpşuni coapte şi note exotice de mango. Postgustul lung, cu multă prospeţime, lasă plăcute arome de cireşe de mai, ierburi mediteraneene condimentate şi aluzii minerale. Per ansamblu, e un vin „de cursă lungă”, dar şi un excelent companion al gastronomiei.

Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu carne & Castel Stârmina Negru de Drăgăşani

Costăchel opinează că la reţeta de lasagna/musaca ar merge un vin roşu mai paşnic. Nu ştiu dacă Negrul de Drăgăşani pe care urmează să vi-l […]

Learn More

Souvlakia & Nedeea 2011, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare […]

Learn More
Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Cornuri cu pateu de raţă & Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Un Pinot Noir de pe Târnava Mică, o zonă cu climă ceva mai răcoroasă, care imprimă vinului note intense de fructe roşii, o bună aciditate […]

Learn More