razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor & Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

O Fetească Neagră suplă şi elegantă, cu multe fructe negre şi cu un semnificativ aport al baricului. O dovadă vie că şi în podgoriile din nordul Transilvaniei se pot naşte vinuri roşii foarte expresive. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul, exuberant, aduce magiun de prune, lemn afumat şi praf de cacao. Corpul este fluid, cu taninuri moi şi dulci, alcool perfect integrat şi o aciditate moderată. Gustul, complex şi multistratificat, debutează cu prune şi vişine supracoapte, continuă cu ciocolată neagră şi cafea şi se încheie cu aluzii de scorţişoară şi vanilie. Un vin ajuns la momentul optim de consum, care mai are nevoie doar de o oră de oxigenare în decantor ca să arate tot ce ştie.

Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
3

Summary

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Penne cu spumă de praz & Arezan Cramposie 2015

Un vin “tânăr şi neliniştit”, cu o prospeţime şi o capacitate de a aluneca pe gât cu totul ieşită din comun. Nu mi-a fost uşor […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2021, Zaig

Cartofi la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Zaig

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa-Teaca (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin sec şi mineral, cu note aromatice exotice. Culoare galben pai şi nas intens, cu […]

Learn More
Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Cornuri cu pateu de raţă & Selection Pinot Noir 2016, Villa Vinèa

Un Pinot Noir de pe Târnava Mică, o zonă cu climă ceva mai răcoroasă, care imprimă vinului note intense de fructe roşii, o bună aciditate […]

Learn More