razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Briz Freschissimo, San Simone

Briz Freschissimo, San Simone

Când ai nevoie de-un vin cu puţin “fizz” (dar nu prea mult), proaspăt şi revigorant (dar nu exagerat), cu care să începi o masă colocvială de weekend, acest Prosecco frizzante este exact ce-ţi trebuie. Avem de-a face cu un spumant lejer, obţinut din soiul Glera, refermentat şi maturat în tanc de inox, care aduce în ecuaţie un mic rest de zahăr (13 g/l) care “rotunjeşte”, foarte iscusit, tot ansamblul gustativ. Culoarea este galben pai, perlarea este scurtă, dar fină, iar nasul are note de fructe tropicale şi drojdie de pâine. Corpul este subţire şi crocant, cu alcool perfect integrat. Gustul, foarte proaspăt, vine cu multe mere verzi, lime şi banane. Postgustul e scurt, lăsând senzaţii dulci amărui, de grapefruit. Un vin care nu vrea să se bage prea tare în seamă, dar care posedă un “vino-ncoace” de netăgăduit.

Cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea
Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crochete de somon & Solosole Vermentino

Da, se fac şi în Toscana vinuri albe memorabile! Chiar azi avem un foarte reuşit exemplar, un Vermentino 100% din regiunea Bolgheri. Este recomandat celor […]

Learn More
Busuioacă de Bohotin dulce 2021, Staţiunea Pietroasa

Gelatină de cireşe & Busuioacă de Bohotin dulce 2021, Staţiunea Pietroasa

O Busuioacă de Bohotin 100%, din regiunea Dealu Mare-Pietroasa (judeţul Buzău), un vin dulce, aromatic şi mineral. Culoare roz somon şi nas delicat, cu dulceaţă […]

Learn More
Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Culibiaca cu peşte & Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Chiar dacă, în fiecare an, cel de-al cincilea soi care intră în componenţa cupajului Solo Quinta se schimbă (dar este întotdeauna un soi roşu vinificat […]

Learn More