razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi ţărăneşti & Crâmpoşie Selecţionată 2016, Avincis

Chiar dacă este încă tânără, această Crâmpoşie de Drăgăşani dă senzaţia unui vin matur şi “bine aşezat”. Culoarea vinului este galben auriu, cu tonuri verzui. Nasul este reţinut, cu flori de măr, alune prăjite şi iarbă uscată. Corpul este puţin onctuos, cu o bună aciditate şi cu alcool bine evidenţiat. Gustul este centrat pe mere coapte, fagure de miere şi lime. Postgustul este răcoritor, lăsând palatul invadat de plăcute note amărui, condimentate. Dacă e servit ceva mai rece, pe la 6-8 grade, vinul este ideal pentru aperitive, salate de vară, dar stă bine şi alături de o porţie de cartofi ţărăneşti.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi ţărăneşti
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Scrumbie la cuptor & Brut Reserve, Taittinger

Mi-ar place să prind ziua în care, noi românii, nu vom mai deschide o sticlă de şampanie doar la Crăciun, Paşte şi Anul Nou. Însă, […]

Learn More

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum […]

Learn More

Peşte cu ananas & Prince Ştirbey Sauvignon Blanc

În calitate de mare amator de mâncare chinezească nu pot decât să fiu de acord cu Costăchel: peştele cu ananas este o reţetă formidabilă. Are […]

Learn More