razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi umpluţi cu peşte & Terra Romana Rose 2019, SERVE

Terra Romana Rose 2019, SERVE

Chiar dacă Terra Romana nu mai este demult singurul roze românesc demn de luat în seamă, el rămâne, în continuare, un reper solid, genul acela de bătrân aflat încă în plină forţă, în faţa căruia toţi tinerii fac o reverenţă, cu sau fără voia lor. Culoarea vinului este roz cărămiziu, cu irizaţii de foiţă de ceapă, iar nasul, intens şi proaspăt, vine cu fructe roşii de pădure şi note minerale. Corpul e suplu şi elegant, cu o excelentă aciditate şi alcool impecabil integrat. Gustul aduce căpşuni, fragi şi mure, la care se adaugă senzaţii calcaroase şi discret condimentate. Postgustul, intens şi echilibrat, lasă aluzii de grapefruit roz şi coajă de citrice. Un roze clasic, cu care nu ai cum să dai greş.

Cartofi umpluţi cu peşte afumat şi capere
Reţeta lui Costăchel | Cartofi umpluţi cu peşte afumat şi capere
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pilaf de legume & Caloian Sauvignon Blanc, Oprişor

Cand citesc aceasta reteta de pilaf nu pot decat sa ma gandesc la caldura verii si la bucataria mediteraneana. Prin urmare cel mai bine ar […]

Learn More

Tartă cu brânză de vaci & Ice Wine 2013, Chateau Vartely

Un vin de desert cu un “wow factor” extrem de ridicat, care îmi aduce aminte de dulceţurile de toamnă ale bunicii, de brânzeturile maturate ale […]

Learn More

Dovlecei umpluţi & La Cetate Miracol Pinot Noir, Oprişor

Cu certitudine reţeta de dovlecei umpluţi cu carne (vită şi porc în egală măsură) propusă de Costăchel se înfrăţeşte de minune cu un Pinot Noir. […]

Learn More