razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe de peşte & Beronia Verdejo 2014, Gonzales Byass

Un vin ce provine din regiunea spaniolă Rueda, obţinut din soiul local Verdejo. Gonzales Byass este cunoscut la noi mai degrabă ca producător de Sherry/Xeres, dar azi el ne propune un vin alb tânăr, proaspăt şi sec. Culoarea este galben pal, cu irizaţii verzui, iar nasul e discret, cu pere, sâmburi de caise şi note puţin vanilate. Gustul vioi şi acid este centrat pe mere coapte, cireşe albe şi lime. Postgustul mediu, fructat, lasă senzaţii de soc, citrice şi condimente. Dacă îl răciţi bine şi îl serviţi alături de nişte chifteluţe de peşte, nu este exclus ca viaţa să vi se pară mult mai frumoasă.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe de peşte
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Somon la grătar & Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Un cupaj baricat de Fetească Alba şi Fetească Regală, “cea mai românească” combinaţie de soiuri albe la care ar putea visa un producător autohton. E […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Aripioare chinezeşti la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Un Sauvignon Blanc demisec, care vine însoţit de o carte de vizită pe care scrie „Finţeşti / Dealu Mare” – adică, în traducere liberă: fineţe, […]

Learn More

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot […]

Learn More