razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe marinate & Sable Noble roze

Înduioşătoare coincidenţă. Costachel îşi aduce aminte să fi mâncat prima oară chifteluţe marinate la grădiniţă… şi eu mi le amintesc din aceeaşi perioadă fericită a copilăriei. Acest delicios fel de mâncare mi-l făcea bunica. Chiar şi astăzi, îmi revine în memoria gustativă modul aparte de servire: chifteluţele împreună cu sosul lor erau bine răcite şi aşezate alături de un piure de cartofi fierbinte… La aşa un festin culinar trebuie un vin pe măsură. Vă propun Sable Noble Roze 2011, un produs al cramei premium de la Murfatlar. Vinurile Cramei Atelier s-au lăsat puţin aşteptate dar a meritat efortul. Astăzi ne bucurăm de un roze din Cabernet Sauvignon şi Merlot al cărui autor este nimeni altul decât Răzvan Macici. Culoarea vinului ne sugerează un file de somon iar nasul ne îmbie cu zmeură, caise şi cireşe albe. Gustul, foarte fructat, are multe căpşuni, pepene roşu şi piersici, evoluând mai apoi spre vanilie şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu note amărui puţin migdalate. La preţul de 33 de lei pentru o sticlă îl recomand, fără doar şi poate, ca un best-buy.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe marinate

Related articles

Paste cu fructe de mare & Chardonnay, Michel Torino

Chardonnay-ul, unul din cele mai pretuite soiuri albe, are, din pacate, un mic “defect din nastere”: strugurii in sine sunt mai degraba degraba neutrali. Prin […]

Learn More

Friptură cu sos de vin & Crianza 2013, Tinto Pesquera

Regiunea Ribera del Duero, din provincia spaniolă Castilla y Leon, este locul unde soiul Tempranillo (Tinto Fino, cum este el numit în zonă) este rege. […]

Learn More

Mâncare de vită cu ciuperci & Promis 2011, Ca’Marcanda

Un super-toscan provenind de la crama celebrului Angelo Gaja, situată în regiunea Maremma Toscana. Această simplă introducere ar trebui să facă pe orice pasionat de […]

Learn More