razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cocktail de pui & Cleştar 2020, Dagon Clan

Cleştar 2020, Dagon Clan

Un cupaj alb mai rar întâlnit (Fetească Alba – 80% şi Tămâioasă Românească – 20%), originar din regiunea Urlaţi (Dealu Mare), un vin matur, care livrează impresii de fructe galbene pârguite şi condimente exotice. Culoare auriu strălucitor şi nas elegant, cu trandafiri de dulceaţă, iarbă proaspăt cosită şi anason. Textură onctuoasă (vinul a fost fost parţial fermentat în baricuri de stejar), o bună aciditate şi alcool perfect integrat (12,9%). Gust complex, cu piersică, mango şi lime, la care se adaugă senzaţii de lemn şi vanilie. Postgust tonic, cu citrice dulci-amărui, note de fagure de miere şi aluzii mentolate.

Cocktail de pui
Reţeta lui Costăchel | Cocktail de pui
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dovlecei umpluţi & Punct roşu 2009

Sunt perfect de acord cu maestrul Costăchel când spune despre dovleceii umpluţi că sunt “vedete ale meniurilor estivale româneşti”. Voi rămâne şi eu în zona […]

Learn More

Dovlecei umpluţi cu brânză & Fume sec, Budureasca

Cine vrea să-şi diversifice dieta estivală va alege, cu siguranţă, reţeta cu dovlecei propusă de Costăchel. Cine vrea să adauge şi un supliment de emoţie […]

Learn More
Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Cartofi la cuptor greceşti & Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, originar din regiunea Murfatlar (judeţul Constanţa), fermentat şi maturat 18 luni în lemn de stejar. Un […]

Learn More