razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Crochete dulci-acrişoare & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018

C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018, Crama Hermeziu

Un soi aromatic, vinificat în sec, precum această Busuioacă de Bohotin, ar fi uimit, într-o oarecare măsură, pe amatorii de vin de acum 10-15 ani. În 2019, însă, acest stil a devenit, dacă nu tocmai “main stream”, atunci cel puţin la modă. Este şi cazul acestui “roze sub acoperire”, provenind din zona Iaşului (mai precis din comuna Bivolari), cu o culoare roz-cărămiziu deschis şi un nas exploziv, cu trandafiri de dulceaţă, soc şi mango. Corpul este zglobiu, cu o bună aciditate şi alcool aproape insesizabil. Gustul este intens, cu o avalanşă de căpşuni, lime şi grapefruit roz. Postgustul e lung, aromatic, lăsând o senzaţie de prospeţime, cu aluzii amărui. Bine răcit, va face faţă, cu succes, unor crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere.

Crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere
Reţeta lui Costăchel | Crochete dulci-acrişoare de viţel cu mere
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Iahnie de ciuperci & Terra Romana Milenium Alb, SERVE

O reuşita “conspiraţie” între un Sauvignon Blanc şi un Riesling italian, cărora li s-au alăturat, cu multă discreţie, o Fetească Albă şi un Chardonnay. Rezultatul […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Negru de Drăgăşani 2013, Avincis

O avalanşă de fructe negre supracoapte, multă prospeţime şi o remarcabilă complexitate – asta aduce ediţia din 2013 a acestui Negru de Drăgăşani. Dacă mai […]

Learn More

Porc Mu-Shu & Prorogos Red, Lafazanis

Poate v-aţi fi aşteptat ca la reţeta chinezească a lui Costăchel să vă propun un vin chinezesc. Aş fi făcut-o şi pe asta dacă m-aş […]

Learn More