razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fasole cu afumătură & Talo Negroamaro 2020, San Marzano

Talo Negroamaro 2020, San Marzano

Un Negroamaro din regiunea Salento (sudul extrem al Italiei), un vin tânăr, vivace şi colocvial, care livrează, fără ocolişuri, plăcerea plenară a fructelor negre supracoapte. Culoarea este vişiniu intens, cu bordură stacojie, iar nasul, discret, vine cu stafide, smochine şi vanilie. Are un corp plin, cu taninuri ferme, o aciditate moderată şi un mic rest de zahăr. Gustul aduce un mix de coacăze negre, vişinată şi magiun de prune, peste care se aşterne un strat delicat de ciocolată amară, scorţişoară şi lemn dulce. Postgustul lung lasă impresii de condimente, tabac şi o plăcută senzaţie de fructe confiate dulci. Se potriveşte de minune alături de o mâncare de fasole cu afumătură.

Mâncare de fasole cu afumătură
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de fasole cu afumătură
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Fileuri de merlucius & Château de Viviers Chablis 2012

Un Chardonnay din Burgundia, maturat în inox, ce oscilează subtil între austeritate şi exuberanţă. Culoarea este galben aurie, iar nasul este discret, cu flori de […]

Learn More
Alira Fetească Neagră 2016, WineRo

Şniţel umplut & Alira Fetească Neagră 2016

Faţă de stilul consacrat Alira, în 2016, Feteasca Neagră a ieşit mai puţin “gemoasă”, cu un aport moderat al baricului şi cu foarte mult fruct. […]

Learn More
DFR Tămâioasă Românească 2021, Domeniile Franco-Române

Canapele de foie gras & DFR Tămâioasă Românească 2021, Domeniile Franco-Române

O Tămâioasă Românească demidulce, cu multă prospeţime şi cu un foarte bun echilibru între zahăr şi aciditate. Un vin de desert care se remarcă printr-un […]

Learn More