razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de merlucius cu creveţi & Gavi 2010

Cine spune Piemonte spune vinuri roşii, cu precădere Barolo şi Barbaresco. Dar mai există şi o perlă albă în celebra regiune viticolă din nord-vestul italiei: soiul Cortese. Vinul de azi e un foarte bun exemplu de Cortese 100%. Culoarea este galben pal, cu o bună limpezime. Nasul este delicat, cu aromă de fagure de miere, busuioc şi ierburi uscate. Corpul vinului este rotund şi armonios, cu gust de caise, lime şi mere coapte. Postgustul este proaspăt, cu note minerale şi o lejeră senzaţie amăruie pe final. Un vin cu o aciditate moderată, ideal pentru peşte şi fructe de mare.

Reţeta lui Costăchel | Fileuri de merlucius cu creveţi, dovlecei şi şofran

Related articles

Soté de morcovi & One and Only Brut Rose, Fantinel

Un spumant italian din regiunea Friuli, realizat prin metoda Charmat, din Pinot Noir şi Chardonnay. Culoarea vinului este roz pal cu irizaţii sidefii. Nasul vine […]

Learn More

Tocăniţă de pui (porc, vită) & Swallowtail Fetească Neagră

Feteasca Neagră este, fără îndoială, soiul roşu românesc cu cea mai mare notorietate. Ieşenii au chiar un motiv în plus de mândrie: locul de origine […]

Learn More

Morcovi Vichy & Chardonnay 2011, Louis Latour

Un Chardonnay 100%, vinificat şi maturat în lemn, ce provine din regiunea Ardeche de pe Valea Ronului. Culoarea vinului este galben aurie, strălucitoare, cu nuanţe […]

Learn More

3 Comments

  1. Pentru mine a fost o surpriza extrem de placuta. In ultima vreme, coincidenta sau nu, m-am intalnit cu multe vinuri albe foarte reusite care provin din zonele consacrate pentru vin rosu. Asta e… omul cat traieste bea si invata!

  2. si indemnat de prezentarea ta, iar am deschis una, dar cu mare defect de dop 🙁 azi reiau degustarea, sper cu mai mult noroc.

Comments are closed.