razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel & Épiphanie Fetească Neagră 2017

Épiphanie Fetească Neagră 2017, Viticola Sarica Niculiţel

O Fetească Neagră dobrogeană ce dezvăluie noi valenţe pentru acest vechi soi românesc. Aromele intense de coacăze negre te duc cu gândul la un Cabernet Sauvignon, iar textura catifelată, taninurile moi şi condimentele fac o trimitere directă către un Shiraz. Însă, fiţi pe pace, e o Fetească Neagră 100%. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură roşietică, iar nasul e elegant, cu fructe negre de pădure, lemn afumat şi piper negru. Corpul suplu, foarte compact, are alcoolul (14,9%!) extrem de bine integrat şi o aciditate de invidiat pentru zona din care provine. Gustul pendulează între gemuri de coacăze şi de prune, trecând prin note de cafea prăjită şi vanilie. Postgustul, lung, intens şi cărnos, lăsă senzaţii dulci, condimentate. Dacă cineva credea că vechea dezbatere cu titlul “tipicitatea Feteştii Negre româneşti” s-a cam epuizat, ei bine, Épiphanie nu face decât să toarne gaz pe foc! Una peste alta, un vin remarcabil.

Friptură de miel la tavă cu usturoi
Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la tavă cu usturoi
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pupăza Pinot Noir baric 2019 BIO, Domeniile Franco-Române

Hamburger umplut cu brânză verde & Pupăza Pinot Noir 2019, Domeniile Franco-Române

Un Pinot Noir 100%, provenind din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), obţinut din struguri BIO. Un vin baricat cu delicateţe (24 de luni), […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Negru de Drăgăşani 2013, Avincis

O avalanşă de fructe negre supracoapte, multă prospeţime şi o remarcabilă complexitate – asta aduce ediţia din 2013 a acestui Negru de Drăgăşani. Dacă mai […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Valahorum 2015, Domeniile Tohani

Un cupaj elegant şi echilibrat, cu o influenţă semnificativă a baricului. Valahorum este creat pe o bază de Chardonnay, la care se adaugă câteva procente […]

Learn More