razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de viţel împănată & Rosé 2013, Avincis

Mă bucur de fiecare dată când, în peisajul enologic autohton, mai apare câte un roze care-şi ia ca reper stilul vinurilor franţuzeşti din Provence – şi mă refer aici la două calităţi pe care, personal, le preţuiesc mult: eleganţa şi discreţia. Este şi cazul roze-ului de azi, obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot, în podgoria Drăgăşani. Culoarea vinului este roz deschis cu nuanţe cărămizii iar nasul este oarecum timid, cu căpşuni, zmeură şi aluzii ierbos-vegetale. Are un corp musculos, o bună aciditate şi o concentraţie alcoolică ceva mai domolită. Gustativ regăsim aceleaşi fructe roşii de pădure plus ceva iluzii de sâmbure de caisă şi note vanilate. Postgustul este mediu, proaspăt şi vioi, puţin amărui pe final. Un vin care nu putea să lipsească din colecţia de roze-uri a verii 2014.

Reţeta lui Costăchel | Friptură de viţel împănată cu morcovi şi fistic

Related articles

Prosecco Superiore Extra Dry, La Marca

Salată de crudităţi & Prosecco Extra Dry, La Marca

Un spumant clasic, din regiunea italiană Valdobbiadene, realizat din soiul Glera prin metoda Charmat (refermentare în tanc de inox), care te cucereşte, din capul locului, […]

Learn More
C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018, Crama Hermeziu

Crochete dulci-acrişoare & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2018

Un soi aromatic, vinificat în sec, precum această Busuioacă de Bohotin, ar fi uimit, într-o oarecare măsură, pe amatorii de vin de acum 10-15 ani. […]

Learn More
Prosecco Brut Millesimato 2021, Porta Leone

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut Millesimato 2021, Porta Leone

Un spumant brut, din Glera 100%, provenind din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obţinut prin metoda Charmat (refermentare în cisternă de inox), un vin la […]

Learn More