razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură în pergament & Alira Grand Vin Cuvée 2011

Acest cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră se dovedeşte a fi, pur şi simplu, cel mai reuşit vin al producătorului dobrogean de la Aliman. Dens şi gemos, ajuns deja în vârf de formă, Cuvee 2011 este un vin cu adevărat sofisticat, atât prin complexitatea aromelor cât şi prin folosirea inteligentă a baricului. Culoarea este vişiniu închis, cu bordură cărămizie, iar nasul vine cu vişine supracoapte, smochine afumate şi tonuri vegetale. Corpul este rotund şi echilibrat, alcoolul e frumos integrat, iar taninurile sunt moi şi dulci. Gustul este intens, cu vişinată, fructe negre bine coapte, ciocolată amară şi note vanilate. Postgustul lung, neaşteptat de proaspăt, lasă senzaţii de lemn dulce şi condimente exotice. Decantaţi-l cel puţin o oră şi aşezaţi-l alături de o pulpă de porc în pergament, sau, de ce nu, lângă o prăjitură cu multă cremă de ciocolată.

Reţeta lui Costăchel | Pulpă de porc în pergament
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Joojeh kabab & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este […]

Learn More
Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, François Lurton

Salată de sfeclă roşie & Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, François Lurton

Dacă “Armagnac” este o referinţă deja clasică pentru regiunea Gascogne din sud-vestul Franţei, iată că şi acest Sauvignon Blanc “Lightly Sparkling” a devenit, de ceva […]

Learn More

Fasole verde mocănească & Caloian Sauvignon Blanc

Dacă reţeta lui Costăchel de păstăi cu mujdei, la origine din Ardeal, a fost consacrată tocmai în Dobrogea, nu văd nici un motiv să n-o […]

Learn More