razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Iahnie de fasole & Leonate Pecorino 2012

Dacă veţi întreba un viticultor din provincia italiană Pescara (regiunea Abruzzo) de unde vine numele soiului Pecorino, el o să vă spună, conform legendei locale, că acest strugure alb este foarte pe placul oilor din zonă. Şi cum, în limba italiană, “pecora” înseamnă oaie, până la Pecorino nu mai e decât un mic pas lingvistic lesne de parcurs. Dar, lăsând poveştile etimologice la o parte, poate sunteţi curioşi să aflaţi cum e vinul din Pecorino… În pahar e galben luminos, cu irizaţii verzui iar nasul este extrem de proaspăt, cu flori de tei şi soc, fructe tropicale şi note minerale. Aciditatea este excelentă, corpul amplu şi alcoolul bine integrat. Gustativ este centrat pe ananas, lime, ierburi amărui şi ceva note balsamice. Postgustul e lung, aromatic şi puţin condimentat. Acest vin se asortează de minune cu o iahnie de fasole.

Reţeta lui Costăchel | Iahnie de fasole

Related articles

Chifteluţe de icre & Château de Viviers Chablis 1er Cru 2011

Un Chardonnay din Burgundia, maturat un an pe drojdie, în tancuri de inox. Un vin ajuns la apogeu, pe care vă recomand să-l beţi chiar […]

Learn More
Generaţii Muscat Ottonel 2021, Crama Liuta

Tort de bezea & Generaţii Muscat Ottonel 2021, Crama Liuta

Un Muscat Ottonel 100%, din regiunea Babadag (judeţul Tulcea), un vin dulce care aduce note aromatice proaspete şi intense, bine susţinute de aciditate. Culoare galben […]

Learn More
Cantus Primus Merlot 2020, Vitis Metamorfosis

Cantus Primus Merlot 2020, Vitis Metamorfosis

Un Merlot 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Vadu Săpat, judeţul Prahova), maturat 18 luni în butoaie de stejar. Un vin complex şi frumos evoluat, […]

Learn More