razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Iepure cu sos de bere & Pinot Noir, Edoardo Miroglio

O surpriză plăcută care vine din Bulgaria. De remarcat buna evoluţie a soiului Pinot Noir, mai degrabă iubitor de răcoare, într-o zonă atât de sudică. Cu atât mai surprinzător este vinul obţinut în podgoria bulgărească. Culoarea este roşu deschis, cu bordură maronie, semn că vinul a ajuns la maturitate. Nasul are ciocolată, vanilie, gem de prune şi vişinată. Corpul amplu, rotund, are o bună aciditate şi propune note de ciocolată neagră, cremă de zahăr ars, afine şi piper. Postgustul este lung, gemos, dulceag, cu atingeri de lemn şi scorţişoară. Recomand oxigenarea în sticlă o oră înainte de servire. Temperatura optimă de consum este între 14-16 grade.

Reţeta lui Costăchel | Iepure cu sos de bere

Related articles

010 Lugana DOC 2017, Bulgarini

Dak Sanjuk & “010” Lugana DOC 2017, Bulgarini

Obţinut dintr-o vie veche şi maturat în butoaie mari de lemn, “010” nu este indicativul unui agent secret britanic, ci unul dintre vinurile de top […]

Learn More
Catena Chardonnay 2020, Bodegas Catena

Avocado umplut cu mascarpone & Catena Chardonnay 2020, Bodegas Catena

Un Chardonnay argentinian cu totul neobișnuit, obținut din struguri crescuți la peste 1000 de metri altitudine, proveniți din trei podgorii diferite, toate aparținând aceluiași producător. […]

Learn More
Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

Musaca & Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

O Fetească Neagră în stare pură – atât la propriu cât şi la figurat, un vin cu greutate, dar, în acelaşi timp, extrem de băubil. […]

Learn More