razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Spumant Brut, Familia Darabont

Spumant Brut, Familia Darabont

Un cupaj sofisticat de Chardonnay, Riesling de Rin şi Fetească Regală, originar din regiunea Crişana (Biharia, judeţul Bihor), refermentat în sticlă prin metoda tradiţională şi maturat 2 ani pe drojdii fine. Un vin complex, care îmbina, cu precizie, senzaţii citrice, florale şi minerale, elegant învăluite în note de patiserie. Culoare galben auriu şi perlare intensă, la început, care se continuă cu bule fine şi persistente. Nas proaspăt, cu pară bergamotă, pâine caldă şi aluzii calcaroase. Textură cremoasă, un discret rest de zahăr (6g/l) perfect echilibrat de aciditate şi alcool bine integrat (12%). Gust plin, cu mere coapte, grapefruit şi gutuie. Postgust lung, cu tonuri de fagure de miere, alune prăjite şi impresii de citrice dulci amărui.

Lasagna verde cu peşte şi nuci
Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

Mâncare de porc cu ciuperci & Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

O Fetească Neagră 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin tânăr şi deja frumos rotunjit, cu note de fructe negre coapte şi accente de condimente […]

Learn More
Alira Fetească Neagră 2016, WineRo

Şniţel umplut & Alira Fetească Neagră 2016

Faţă de stilul consacrat Alira, în 2016, Feteasca Neagră a ieşit mai puţin “gemoasă”, cu un aport moderat al baricului şi cu foarte mult fruct. […]

Learn More
Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More