razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la noi, cel puţin nu la rozé. Rezultatul e un vin plin de personalitate, cu puternice accente de fructe de pădure şi o intensă prospeţime. Nedeea are o nuanţă trandafirie, foarte deschisă şi un nas impetuos, cu fragi, litchi şi discrete note minerale. Corpul e amplu, cu o bună aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul evoluează liniar, cu accente de căpşuni, vişine şi mure. Postgustul este lung, proaspăt, cu fructe roşii, crocante. Foarte nimerit seara, pe răcoare, alături de o mâncare de cartofi cu ciuperci.

Mâncare de cartofi cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de cartofi cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e […]

Learn More

Quiche Lorraine & Vina Tobia Blanco

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai […]

Learn More

Cheesecake cu vişine & Cuvée Amélie, Crama Avincis

Teoretic, e greu de imaginat ceva mai neaoş ca un cupaj de Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel. Şi, tot teoretic, e greu de egalat la […]

Learn More