razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest rose, regula de bază fiind consistenţa în calitate. Sunt folosiţi struguri de Nero d’Avola, Petit Verdot sau Sangiovese iar cupajul obţinut are de fiecare dată o personalitate distinctă. Cel din 2011 impresionează în primul rând prin culoarea roz somon cu tentă portocalie şi prin nasul complex, iebos şi mineral. În gust apar note fructate de căpşuni şi fragi, plus o interesantă aromă de pâine proaspăt dospită. Răcit pe la 10 grade şi servit alături de o mâncare de mazăre dulce cu carne, vinul îşi va demonstra cu prisosinţă valenţele de cuceritor…

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne

Related articles

Quattronotti Appassimento Negroamaro 2020, Montemajor

Chili con carne & Quattronotti Negroamaro 2020, Montemajor

Un vin roşu care te uimeşte, din cel puţin trei motive. Mai întâi, e perfect echilibrat şi gata de băut, chiar dacă a trecut mai […]

Learn More
DFR Fetească Regală 2021, Domeniile Franco-Române

Piept umplut de pui & DFR Fetească Regală 2021, Domeniile Franco-Române

O Fetească Regală de Dealu Mare, cu un caracter intens aromatic şi o prospeţime de zile mari. Un vin de terasă dar şi de gastronomie. […]

Learn More

Morcovi Vichy & Chardonnay 2011, Louis Latour

Un Chardonnay 100%, vinificat şi maturat în lemn, ce provine din regiunea Ardeche de pe Valea Ronului. Culoarea vinului este galben aurie, strălucitoare, cu nuanţe […]

Learn More