razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Miel la grătar & Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Un Cabernet Sauvignon oltenesc care promitea, în octombrie 2019, când a fost lansat, că peste vreo doi ani, alcoolul nărăvaş, aciditatea vie şi taninurile musculoase se vor integra, cuminţi, în corpul amplu şi că fructele negre, ciocolata amară şi condimentele baricului se vor înfrăţi, cu eleganţă, în gust. Iată că, în 2020, promisiunea deja s-a îndeplinit, aş zice, cu vârf şi îndesat. În afara faptului că a fost întotdeauna lansat foarte devreme, “eticheta roşie” de la crama Oprişor e un vin căruia, pur şi simplu, n-ai ce să-i reproşezi. Impecabil meşterit de către enologii Liviu Grigorică şi Veronica Gheorghiu, acest Cabernet Sauvignon 100% rămâne un reper de calitate în orice top autohton al soiului.

Friptură aromată de miel la grătar
Reţeta lui Costăchel | Friptură aromată de miel la grătar
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Budincă de conopidă & Saint-Véran Le Pavillon 2007

În zona Saint-Véran din Burgundia sunt la putere vinurile obţinute din Chardonnay 100%. Le Pavillon nu face excepţie de la această regulă. Culoarea sa este […]

Learn More

Culibiaca cu peşte & Greco di Tufo 2016, Vesevo

Un vin solar, cu multă fineţe şi un bun echilibru între aromele florale, fructate şi minerale. Culoarea este galben pal, cu irizaţii verzui, iar nasul […]

Learn More
Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Fileuri de peşte alb & Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Un Sauvignon Blanc din regiunea dobrogeană Babadag, un vin care se exprimă într-un mod foarte personal, combinând aromele de flori albe cu cele de fructe […]

Learn More