razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pască cu smântână & Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Un cupaj complex de Muscat Ottonel, Kerner și Gewurztraminer, un vin special, obținut din struguri culeși târziu și deshidratați, mai apoi, până la stafidire. Rezultatul acestei migăloase tehnici de vinificare este o mică bijuterie de aur lichid, cu o mare încărcătură aromatică. Culoarea vinului este galben cu irizații de chihlimbar, iar nasul este foarte expresiv, cu pepene galben, soc și tămâie, la care se adaugă subtile accente minerale. Corpul vinului este suplu și elegant, aciditatea intensă susține perfect zahărul rezidual, iar alcoolul e absolut insesizabil. Vinul este dulce în atac, cu frumoase tușe citrice și note de miere de albine, peltea de gutui și piersici confiate. Postgustul, prelung și extrem de proaspăt, lasă impresii de fructe exotice supracoapte și stafide albe. Orice desert ar fi mai mult decât onorat să poată sta lângă un asemenea vin.

Pască cu smântână
Reţeta lui Costăchel | Pască cu smântână
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Salată de fasole & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More

Varză nouă cu pui & Byzantium Blanc de Transylvanie

Cramele Halewood, un producător cunoscut în primul rând prin vinurile sale din Dealu Mare, ne oferă azi ocazia de a încerca un vin obţinut în […]

Learn More
Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More