razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu piept de pui & Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Un roze corpolent, intens şi expresiv, din Sangiovese 100% vinificat în alb şi presat lejer, pentru a obţine o discretă tentă cărămizie. Nasul este delicat, cu fructe roşii, condimente şi senzaţii minerale. Corpul este amplu, cu aciditate medie şi alcool bine integrat. Gustul este direct, cu cireşe de mai, coacăze şi căpşuni coapte. Postgustul este intens şi proaspăt, cu mult fruct şi senzaţii amărui, atractive. Nu este tocmai rozeul clasic “de terasă”, dar, dacă nu e servit prea rece (10-12 grade), se poate dovedi un foarte bun companion pentru o porţie de paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă.

Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă
Reţeta lui Costăchel | Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pui cu ciuperci & Chardonnay, Budureasca

Costăchel ne propune un pui cu “sauce chasseur”. Vă asigur că nu e poveste vânătorească… e o reţetă cât se poate de “adevărată”. Trebuie să […]

Learn More

Tartă de mazăre & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2016

Pe piaţa românească au început să apară, din ce în ce mai des, vinuri din soiuri aromatice vinificate în sec. Un astfel de exemplar este […]

Learn More

Fileuri de peşte pane & Chardonnay Reserva, Lacerta

Un vin cu evidente trimiteri la stilul “New World”. Un Chardonnay care, prin onctuozitate şi puternica influenţă a baricului, ne duce cu gândul la vinurile […]

Learn More