razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu sos de smântână & Cremant d’Alsace 2009

Cremant d’Alsace este una din cele mai cunoscute apelaţii franţuzeşti de vinuri spumante. De câteva decenii, rivalitatea cu Champagne i-a determinat pe alsacieni să ridice ştacheta calităţii foarte sus. Spumantul de azi s-a născut pe terasele văii Rinului, la Orschwiller-Kintzheim şi poartă amprenta locului din care provine şi a soiului Pinot Blanc din care este făcut. Are o culoare galben pai, o perlare fină şi o textură onctuoasă. Predomină notele de miere, piersică şi pâine prăjită. Gustul puţin dulceag cu atingeri de sâmbure de caisă recomandă acest spumant alături de pastele cu sos de smântână propuse de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu nuci, brânză şi sos de smântână

Related articles

Moulin de Gassac Chardonnay 2023, Famille Guibert

Praz cu măsline & Moulin de Gassac Chardonnay 2023, Famille Guibert

Un Chardonnay 100%, din regiunea Hérault (Pays d’Oc, sudul Franţei), un vin proaspăt şi lejer, maturat în inox, cu note aromatice delicate de fructe tropicale […]

Learn More
Vila Dobruşa Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

Pilaf de praz & Vila Dobruşa Crâmpoşie Selecţionată 2019, Avincis

O Crâmpoşie veselă şi sprinţară, dar cu o certă prestanţă dată de corpul plin şi de textura compactă. Culoarea este galben auriu deschis, iar nasul […]

Learn More
Queen of Hearts 2023, Nico Lazaridi

Cartofi ţărăneşti & Queen of Hearts 2023, Nico Lazaridi

Un cupaj eclectic şi prietenos, care reuneşte nu mai puţin de 5 soiuri greceşti şi internaţionale (Roditis, Muscat de Alexandria, Assyrtiko, Chardonnay şi Ugni Blanc), […]

Learn More