razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Păstrăv la cuptor & Karakter Chardonnay 2011

Culoarea este galben aurie, cu o foarte bună limpezime. Glicolul face lacrimi dese pe pahar. Nasul este discret, citric, cu pepene galben, caise şi miere. Gustul este amplu şi onctuos, cu fructe tropicale, citrice şi note de lemn dulce. Vinul are o bună aciditate şi prospeţime, iar alcoolul de 14.5% stă bine ascuns în corpul suplu. Postgustul mediu, vioi, ne lasă note vanilate, condimente, cuişoare şi o subtilă senzaţie amăruie. Un Chardonnay vinificat în stil modern care trebuie servit la o temperatură de 8-10 grade. Acest vin se potriveşte de minune la o masă cu fructe de mare sau la un peşte cu sos alb şi cremos.

Reţeta lui Costăchel | Păstrăv la cuptor cu sos cremos

Related articles

Côte des Roses Blanc 2016, Gérard Bertrand

Ceapă umplută cu ciuperci & Côte des Roses Blanc 2016

Un cupaj destul de neobişnuit, provenind din Languedoc, obţinut din Grenache Blanc (o mutaţie genetică a soiului roşu Grenache), Viognier (soi originar de pe Valea […]

Learn More

Pui în aluat & Prince Ştirbey Rosé

Spectaculoasa si aromata… Asa este reteta de pui in aluat a lui Costachel. Trebuie sa fac, in consecinta, o recomandare pe masura. Suntem in luna […]

Learn More

Iepure cu sos de bere & Pinot Noir, Edoardo Miroglio

O surpriză plăcută care vine din Bulgaria. De remarcat buna evoluţie a soiului Pinot Noir, mai degrabă iubitor de răcoare, într-o zonă atât de sudică. […]

Learn More