razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte umplut & Chianti, Sant’Appiano

Daca reteta lui Costachel este una neobisnuita (si chiar este!) va voi face si eu o propunere pe masura. Poate v-ati fi asteptat ca acest peste sa-l asociem cu un vin alb. Poate, dar am o idee mult mai buna: va recomand un vin rosu! De ce? Pai sa vedem… O fi pestele slab si cu carnea alba dar restul umpluturii are, precum ne spune chiar maestrul bucatar, multa grasime vegetala, uleiuri (cel de masline dar si cel continut in miezul de nuca), plus alte ingrediente “grele” cum ar fi prunele si usturoiul. Prin urmare, pentru a face fata acestui “asalt” vom cere ajutorul unui vin rosu, nu foarte dur, dar suficient de taninos, avand totusi grija ca taninii sa fie moi si rotunzi. Primul tip de vin ce-mi vine in minte si care poate sa corespunda “cererii” este un Chianti din Toscana. Ca sa fiu mai precis voi recomanda un Chianti Sant’Appiano produs din soiurile Sangiovese si Colorino, fermentat in bazin de beton, maturat 6 luni in baric si inca 3 luni in sticla. Are o culoare rosie rubinie, o aroma proaspata si persistenta si un gust rotund si armonios. Exact ce ne trebuie pentru pestele cu nuci si prune. Si daca va ganditi ca este un vin scump, nu este cazul: costa 30 de lei la raft in magazinele specializate. Iar daca nu-l gasiti exact pe acesta nu-i bai… cautati un alt Chianti!

Reţeta lui Costăchel | Peşte umplut cu nuci şi prune uscate

Related articles

Carne cu fasole verde & Castel Bolovanu, Vinarte

Despre varianta din 2006 a acestui Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti produs de Vinarte am citit, în ultimul an, mai multe cronici nu tocmai laudative. Cum […]

Learn More

Budincă de conopidă & Grenache Rosé, La Colombette

Vreau să vă prezint azi un producător care a ales să meargă “împotriva curentului”. Este vorba de Domeniile La Colombette din Côte de Thongues (Languedoc, […]

Learn More

Tartă de mazăre & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2016

Pe piaţa românească au început să apară, din ce în ce mai des, vinuri din soiuri aromatice vinificate în sec. Un astfel de exemplar este […]

Learn More