razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept umplut de curcan & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Cupola Sanctis (Sfântul Ştefan) 2018, Crama Oprişor

Un cupaj din Merlot şi Cabernet Sauvignon, originar din regiunea Oprişor (judeţul Mehedinţi), cu o discretă maturare în lemn şi îmbuteliere fără filtrare. Un vin ajuns deja la maturitate, care lasă notele fructate să domine condimentele baricului. Culoare vişiniu închis şi nas cu fructe roşii de pădure şi senzaţii picante. Textură mătăsoasă, taninuri fine, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat (14%). Gustul cu magiun de prune, vişinată şi coacăze negre. Postgustul, lung şi proaspăt, cu impresii de piper negru şi vanilie, dublate de o astringenţă delicată.

Piept umplut de curcan
Reţeta lui Costăchel | Piept umplut de curcan
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pinot Noir Rose 2020, Crama Jelna

Vinete, dovlecei şi roşii la cuptor & Pinot Noir Rosé 2020, Crama Jelna

Un Pinot Noir rozé, din nordul Transilvaniei, proaspăt şi crocant ca o mână de cireşe de mai. Culoarea vinului este roz “foaie de ceapă”, iar […]

Learn More
Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More

Pui cu smântână & Prahova Valley Fetească Albă

În mod evident la reţeta lui Costăchel se asortează de minune o Fetească Albă. Toate bune şi frumoase, dar aici ne lovim de o clasică […]

Learn More