razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept umplut de curcan & Terra Romana Rosé

Este foarte adevărat că la reţeta de piept umplut de curcan propusă de Costăchel ar merge ori un Sauvignon Blanc ori un Merlot uşurel “à la française”. Dar, dacă stau bine să mă gândesc v-aş recomanda un rosé, o foarte bună “variantă negociată” între cele două de mai sus. Şi nu orice fel de rosé… ci unul realizat din Fetească Neagră şi Merlot de către producătorul SERVE şi îmbuteliat sub eticheta “Terra Romana”. Aşadar, avem de-a face cu un vin de restaurant dar şi cu un vin pentru acasă, cu un vin de vară dar şi cu un vin pentru vremuri mai reci, special conceput să ne aducă aminte de căldura verii! Dar, să nu mai pierdem vremea şi să turnăm în pahare Terra Romana Rosé 2009. Nasul este discret floral cu note de mirodenii, corpul este complex cu gust de ananas, cireşe coapte şi drojdii fine, iar finalul este lung şi persistent lăsându-ne o senzaţie de prospeţime cu multe fructe de pădure şi note amărui migdalate. Impresia generală este de eleganţă şi complexitate, ceea ce face acest rosé potrivit pentru diferite tipuri de gastronomie. Dar, cea mai nimerită mi se pare asocierea sa cu carnea albă şi mai ales cu cea de curcan. În final aş mai menţiona că Terra Romana Rosé 2009, a fost distins cu medalia de argint la ediţia 2010 a concursului “Le Mondial du Rosé”, fiind singurul vin rosé din România premiat la acest concurs internaţional. V-am rămas însă dator cu o informaţie esenţială: o sticlă costă 31 de lei… Acest vin este un veritabil campion şi la raportul calitate/preţ!

Reţeta lui Costăchel | Piept umplut de curcan

Related articles

BIN 36 Pinot Grigio 2021, Kiwi Cuvée

Sparanghel cu sos maltez & BIN 36 Pinot Grigio 2021, Kiwi Cuvée

Un Pinot Grigio 100%, din regiunea Felső-Magyarország (nordul Ungariei), un vin modern, cu arome elegante, foarte uşor de băut. Culoare galben pai şi nas cu […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Aripioare chinezeşti la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Un Sauvignon Blanc demisec, care vine însoţit de o carte de vizită pe care scrie „Finţeşti / Dealu Mare” – adică, în traducere liberă: fineţe, […]

Learn More

Cartofi noi la cuptor & Sable Noble alb

Pentru acest început de vară, nimic nu pare mai potrivit ca reţeta de cartofi noi la cuptor propusă de Costăchel. Dacă tot avem cartofi noi […]

Learn More

1 Comment

Comments are closed.