razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de urzici & Sant’Elena Friulano 2010

Soiul Friulano, originar din regiunea Collio din nord-estul Italiei, este o rudă mai puţin cunoscută a Sauvignon Blanc-ului. Vinul obţinut din acest soi este însă unul absolut memorabil. Culoarea este galbenă aurie, strălucitoare. Nasul debutează cu flori de salcâm şi soc plus ceva note de vanilie. Vinul are o aciditate moderată şi un corp subţire dar elegant. Gustul este predominant centrat pe caise, cireşe albe şi alune crude. Postgustul citric, cu note puţin dulcege, oferă un final ierbos cu subtile inserţii amărui. Un vin care se potriveşte de minune cu pilaful de post propus de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi

Related articles

Pulpă de porc în pergament & Cabernet by Enira

De obicei ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100% să ne zguduie simţurile prin masivitate şi robusteţe. Ei bine, există excepţii de la regulă […]

Learn More

Varză nouă cu carne de pui & Rheinriesling Lacerta

Doamnelor şi domnilor, iată o reţetă la care visam într-o noapte de februarie când, blocat printre nămeţi într-o maşină pe care o zgâlţâia viscolul, mă […]

Learn More

Salată de cartofi cu spanac & Fetească Regală, Ştirbey

Anul acesta, ca şi anul trecut, am petrecut sărbătoarea de 1 mai la muncă. Adică am fost într-o vizită de lucru la crama Ştirbey din […]

Learn More