razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Plăcintă cu carne de vită & Neptunus Shiraz 2012, Halewood

Neptunus este printre puţinele exemplare de Shiraz/Syrah românesc care se apropie de tipicitatea soiului franţuzesc originar de pe valea Ronului. În podgoria Murfatlar, anul 2012 a fost unul foarte cald şi secetos, cu o producţie scăzută la hectar, dar cu o bună calitate a strugurilor şi cu vinuri peste media anilor anteriori. Este şi cazul acestui Shiraz, ce are o culoare bordo, cu bordură purpurie şi un nas cu vişine coapte, coacăze, piper negru şi mentă. Corpul vinului este fluid, elegant, cu aciditate moderată şi taninuri fine dar ferme. Gustul este intens, având în prim plan fructele negre de pădure şi prunele afumate, iar în plan secund aromele de lemn dulce şi vanilie. Postgustul lung, proaspăt, fructat şi condimentat, lasă plăcute senzaţii de tabac şi ciocolată.

Reţeta lui Costăchel | Plăcintă cu carne de vită

Related articles

Plăcintă cu brânză de vaci & Lacrima lui Ovidiu alb

Lacrima lui Ovidiu este, poate, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de vin, atât la noi cât şi în străinătate. Oricine vă poate spune […]

Learn More

Viţel Romanoff & Cuvée Charlotte

De Crăciun, Costăchel ne aruncă o dublă provocare: cine va putea găti reţeta lui Auguste Escoffier dar şi cine va găsi un vin pe măsură. […]

Learn More

Sfeclă roşie cu ciuperci & Cuartz Brut Rosé, Gîrboiu

Un spumant roze reuşit din Vrancea nu-i tocmai monedă curentă. Şi totuşi, azi avem un Pinot Noir din regiunea Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care […]

Learn More