razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui à la Kiev & Quintessence 2017, Domaine de l’Herré

Quintessence 2017, Domaine de l'Herré

Un cupaj dens şi expresiv, în care soiurile Gros Manseng, Chardonnay şi Sauvignon Blanc “îşi dau mâna” ca să demonstreze că şi vinurile albe din sud-vestul Franţei pot juca “în liga mare”. Avem de-a face cu o licoare care a captat atât căldura soarelui din Gascogne cât şi aromele mediteraneene ale sudului. Aciditatea, mineralitatea, fructele exotice, condimentele şi ierburile aromatice ies, rând pe rând, la rampă, pentru a susţine partitura ce beneficiază de notele elegante de fagure de miere şi nucă prăjită ale Chardonnay-ului, complimentate de senzaţiile de soc şi ardei gras aduse de Sauvignon. Un vin complex şi intens, ce poate face faţă cu succes unui pui à la Kiev.

Pui à la Kiev
Reţeta lui Costăchel | Pui à la Kiev
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Les Deux Albion Blanc 2017, Château de Saint Cosme

Quiche lorraine & Les Deux Albion 2017, Saint Cosme

Îmi place să cred că numele (arhaic şi oarecum mucalit) al acestui vin se referă la stilul de vinificaţie abordat, situat undeva la confluenţa dintre […]

Learn More

Şuncă de Praga cu sos de mere & Merlot Rosé, DVFR

Pentru această reţetă în mod evident avem nevoie de un rosé delicat şi parfumat. Şi, dacă de la Costăchel primim un foarte bun sfat (să […]

Learn More
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Val d'Oca

Salată de cartofi cu piept de pui & Prosecco Superiore Brut, Val d’Oca

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More