razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Castel Stârmina Riesling

Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… Ştiu că unii dintre voi au făcut deja ochii cât cepele citind fraza de mai sus. Liniştiţi-vă oameni buni, a fost doar o glumă! La reţeta de azi nu v-aş putea recomanda altceva decât un Riesling tânăr, proaspăt, sec şi viguros… Primul meu gând merge către un Riesling Italian de Mehedinţi, îmbuteliat la crama Stârmina a producătorului Vinarte, un vin în care parcă se simte mineralitatea solului argilos a teraselor Danubiene. Dar să lăsăm poezia şi să turnăm vinul în pahare… Rieslingul Castel Stârmina 2009 se recomandă de la bun început printr-o limpiditate remarcabilă şi o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul este intens cu arome de fructe tropicale şi citrice dar are şi ceva note florale de primăvară. Gustativ, avem de-a face cu un vin sec dar cu un corp plin şi rotund, fără asperităţi. Aciditatea se face bine simţită (poate chiar prea bine după gustul meu), alcoolul de 13% este bine integrat în textura consistentă a vinului. Finalul este mediu spre lung, cu note minerale persistente. Este un vin tânăr care se recomandă a fi băut în primii 2 ani după îmbuteliere. De altfel preţul de 21 de lei pentru o sticlă ne va îmbia să-l deschidem chiar mai repede!

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume

Related articles

Prune cu cremă de peşte & Bacanta Sauvignon Blanc Fumé 2018, Crama Gîrboiu

Un Sauvignon Blanc din regiunea vrânceană Coteşti, un vin incisiv şi totuşi delicat, maturat cu multă discreţie în baricuri de salcâm. Pare să aibă paşaport […]

Learn More
Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

Volovan cu muşchi de viţel & Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

De obicei, ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100%, baricat timp de un an în stejar franţuzesc, să ne zguduie simţurile, prin masivitate şi […]

Learn More
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Val d'Oca

Salată de cartofi cu piept de pui & Prosecco Superiore Brut, Val d’Oca

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More