razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Shiraz 2016, Oxford Landing

Shiraz 2016, Oxford Landing

Dacă vă întrebaţi de ce Shirazul din sudul Australiei este atât de popular, arunci vinul de azi e pregătit să vă ofere un bun răspuns. Avem de-a face cu un Syrah prietenos şi “degrabă curgător”, cu taninuri molcome, arome de fructe negre şi condimente. Poate să pară, la prima vedere, nepretenţios, dar are o anumită eleganţă, aş zice, înnăscută, la care se adaugă un raport calitate-preţ imbatabil. Culoarea vinului este rubiniu strălucitor, iar nasul este reţinut, cu coacăze, piper şi vanilie. Corpul este fluid, fără nicio astringentă, alcool destul de prezent şi o bună aciditate. Gustativ are, în prim plan, vişine coapte şi cireşe negre, după care vin senzaţii de ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu aluzii minerale şi note condimentate. O decantare de o oră şi o temperatură de 14-16 grade vor aduce vinul în forma optimă pentru servire. Pentru “maximizarea impactului”, puneţi alături şi o porţie de pui cu ciuperci şi sos de roşii.

Pui cu ciuperci şi sos de roşii
Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci şi sos de roşii
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest […]

Learn More

Penne cu spumă de praz & Ana Sauvignon Blanc 2014, Jidvei

În sfârşit, pot spune că avem o surpriză plăcută şi de la gigantul Jidvei. Un Sauvignon Blanc care, chiar dacă nu excelează prin tipicitate, este […]

Learn More

Trufe de ciocolată neagră & Guado Al Tasso 2011

Regiunea viticolă Bolgheri din sudul Toscanei este o legendă vie, de dată relativ recentă în istoria vinului italian. Aici au apărut, începând cu 1994, aşa […]

Learn More