razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci şi sos de bere & Sole Fetească Regală 2013

O Fetească Regală 100%, obţinută din struguri recoltaţi de pe un singur plai (Dealul Ţiganului) şi vinificaţi într-un stil de “Lume Nouă”. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, iar nasul este complex, cu flori de câmp, iarbă cosită, vanilie şi coajă de citrice. Corpul este plin şi onctuos, cu o excelentă aciditate şi cu alcool foarte bine integrat. Gustativ are multe fructe tropicale (banane, ananas), dar şi note ceva mai neaoşe, de piersică, măr copt şi soc. Postgustul este lung, citric, cu fagure de miere, note afumate şi puţin amărui. Este o Fetească Regală complexă, cu arome “multistratificate”, care se vor dezvălui şi mai bine dacă aerăm vinul pentru 30 de minute într-un decantor.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume

Related articles

Pateuri cu brânză & Pouilly-Fumé 2014, Dominique Pabiot

Un Sauvignon Blanc de pe Valea Loarei, proaspăt îmbuteliat, din recolta anului trecut. Pentru amatorii avizaţi, nici n-ar trebui să spun mai mult. În ceea […]

Learn More

Ficăţei soté & Cocoş Mustoasă, Recaş

Un prieten mucalit (şi care n-are mare habar despre vin) m-a întrebat zilele trecute dacă “Mustoasa” nu e cumva porecla dată de nişte elevi impertinenţi […]

Learn More
Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Ficăţei cu sos & Conu Albu Chardonnay Baric 2017, Crama Viişoara

Un Chardonnay dobrogean din regiunea Viişoara, discret baricat, un vin care conjugă cu multă fineţe senzaţiile citrice cu notele de miere şi vanilie. Culoarea este […]

Learn More