razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pulpă de porc în pergament & Cabernet by Enira

De obicei ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100% să ne zguduie simţurile prin masivitate şi robusteţe. Ei bine, există excepţii de la regulă şi vinul de azi este tocmai una dintre ele. Culoarea acestui Cabernet este vişiniu închis, opac iar nasul ne îmbie cu arome de coacăze, cafea şi mentă. Surprinde plăcut prin taninurile ferme dar bine şlefuite, fără asperităţi sau accente extractive. Corpul este rotund şi elegant cu note de cireşe amare, vişine supracoapte şi lemn afumat. În postgust rămân senzaţii dulci de afine combinate cu atingeri de migdale amare.

Reţeta lui Costăchel | Pulpă de porc în pergament

Related articles

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Chardonnay Planeta

Iată un vin care mi-a reamintit o carte ce mi-a marcat copilăria: Insula misterioasă. Ca şi povestirea lui Jules Verne, vinul este foarte complex, are […]

Learn More
Nedeea 2016, Vinarte

Friptură de curcan & Nedeea 2016, Vinarte

Nedeea are o ţintă bine definită: e destinat amatorilor de cupaje complexe, din soiuri neaoşe româneşti. După ştiinţa mea, avem de-a face cu o combinaţie […]

Learn More

Mâncărică de vinete & Maraia Sangiovese di Toscana

Maraia este un vin toscan ceva mai libertin. Cu toate că este obţinut din soiul Sangiovese, el nu se supune constrângerilor stilistice ale vinurilor cu […]

Learn More