razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu costiţă & Elenovo Chardonnay, Edoardo Miroglio

Chiar dacă provine din regiunea bulgărească Nova Zagora, acest Chardonnay este vinificat în cel mai pur stil californian. Culoarea vinului este galben aurie, cu o discretă tentă verzuie. Nasul este intens, cu vanilie, lemn afumat şi flori de soc. Corpul este mediu, onctuos, cu aciditate moderată şi alcool bine integrat. Gustativ este foarte liniar, cu note de pâine prăjită, grapefruit şi ananas. Postgustul lung, persistent şi dulceag, ne lasă plăcute senzaţii de unt şi fum. Un vin pe care mi-l imaginez cu uşurinţă alături de un “năstruşnic” rizoto cu porumb, costiţă şi salvie.

Reţata lui Costăchel | Rizoto cu boabe de porumb, costiţă afumată şi salvie

Related articles

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Chardonnay, Michel Torino

Chardonnay-ul, unul din cele mai pretuite soiuri albe, are, din pacate, un mic “defect din nastere”: strugurii in sine sunt mai degraba degraba neutrali. Prin […]

Learn More

Iepure alla Ischitana & Smerenie 2011, Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pentru cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir […]

Learn More