razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu pui & Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Ana Sauvignon Blanc 2019, Jidvei

Un Sauvignon Blanc de pe Târnave care ar cam ajunge la tiebreak, dacă ar juca cu un Sancerre, un Pouilly-Fumé, sau cu orice alt exemplar de frunte de pe Valea Loarei. Are acel “iz pisicesc” despre care vorbesc degustătorii (mai mult sau mai puţin autorizaţi), o debordantă prospeţime dată de aciditatea exemplară şi o mineralitate puţin sărată. În rest, e crocant, ierbos, verde-amărui şi sec-astringent. Corpul suplu, cu alcool perfect integrat, îţi dă o dorinţă de nestăvilit ca să mai torni încă un pahar. Orice rizoto cu pui ar fi mai mult decât onorat să-i stea alături.

Rizoto cu pui
Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu pui
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Soutzoukakia & Chianti Classico, Santa Margherita

Un vin produs din Sangiovese, soi care stă la baza vinurilor din trei zone de referinţă a Toscanei: Chianti, Montalcino şi Montepulciano. Vinul de azi […]

Learn More

Chifteluţe picante & Malbec, Michel Torino

Deoarece Costachel ne propune un spectacol total cu reteta lui, eu nu doresc defel sa-l contrazic! Pai daca e bal, bal sa fie… si un […]

Learn More

Rulouri cu somon & Rain Riesling, Alois Lageder

Un Riesling care provine din Südtirol, o regiune din nordul Italiei, unde se contopeşte spiritul germanic cu cel latin. Prin urmare, vinul are o aciditate […]

Learn More