razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rulouri de vită cu muştar & Smerenie 2017, Crama Oprişor

Smerenie 2017, Crama Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pe de altă parte, cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder, vor avea, sunt destul de convins, un moment de uimire, urmat (eventual) de unul de smerenie. Meşteşugit, ca în fiecare an, de enologul Liviu Grigorică, acest vin se adresează în principal colecţionarilor, fiind încă foarte tânăr, dar având un cert potenţial de învechire. Culoarea este grena închis, cu irizaţii vişinii, iar nasul aduce coacăze, cuişoare şi piper negru. Corpul este ferm, puţin astringent, cu o bună aciditate şi alcool bine integrat. Gustativ, evoluează de la fructe negre de pădure, ciocolată şi lemn dulce, către smochine şi note balsamice. Postgustul este lung, condimentat, lăsând impresii de vanilie, cacao şi fum. Vinul are nevoie de minimum o oră de aerare în decantor, după care se poate asorta cu aproape orice preparat din carne de vită sau de vânat.

Rulouri de vită cu muştar
Reţeta lui Costăchel | Rulouri de vită cu muştar
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Aripioare chinezeşti la cuptor & Leat 6500 Roze

Un rose din Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră semnat de enologul Răzvan Macici. Un vin din podgoria Murfatlar care ne duce cu gândul la rose-urile […]

Learn More
Bodvár No. 8 Rosé 2018

Salată Boeuf & Bodvár No. 8 Rosé 2018

Un rozé de Provence, la fel de fin şi de sofisticat precum sticla în care este îmbuteliat. Un cupaj de Grenache, Cinsaut şi Syrah, cu […]

Learn More
Classic Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Fricasée pescăresc & Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Un Trebbiano 100% (alias Ugni Blanc), din regiunea Chieti (Abruzzo, centrul Italiei), un vin care se recomandă printr-o echilibrată combinaţie de fructe galbene confiate, aciditate […]

Learn More