razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată caldă de ciuperci & La Sapata Merlot Rosé

Un vin din podgoria Sarica Niculiţel, meşteşugit de un vinificator italian pasionat de agricultură ecologică. Nu vreau să subliniez aici avantajele culturii ECO, dar e bine de ştiut că, la nivel gustativ, acest roze nu se deosebeşte cu nimic de un vin “normal”. Culoarea este oranj cu nuanţe cărămizii, iar nasul are multe cireşe şi căpşuni. Gustativ, seamănă cu rozeurile spaniole din Somontano: are corp de vin roşu, dar lasă impresie de vin alb. Este vioi, cu o textură onctuoasă, fără vreo lipsă la capitolul aciditate, doar cu alcoolul puţin ieşit în evidenţă. Vinul este centrat pe arome de fructe roşii, iar în plan secund are discrete note minerale. Postgustul este lung, fructat, vesel şi extrem de proaspăt. L-am servit, bine frapat, alături de o salată caldă de ciuperci şi a făcut faţă cu brio.

Reţeta lui Costăchel | Salată caldă de ciuperci

Related articles

Friptură de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent […]

Learn More
Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Fasole bătută & Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Un vin prietenos şi colocvial, chiar dacă e îmbuteliat într-o sticlă masivă, dotată cu o etichetă sobră, cu aspect impozant. Dacă mai era nevoie, iată […]

Learn More

Salată niçoise & Arnasi Pinot Grigio 2015, Tenuta Valleselle

Cea mai mare greşeală pe care poţi s-o faci când guşti un Pinot Grigio din nordul Italiei este să-l compari cu un Pinot Gris din […]

Learn More