razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salata (de) Boeuf & Albariño 2013, Miguel Torres

Un vin spaniol exotic, care vine din Galicia, mai precis din Rías Baixas. Vinul este obţinut din soiul semi-aromatic Albariño, o clonă de Riesling adusă în nord-vestul Spaniei tocmai din Alsacia, prin secolul al 15-lea. Culoarea vinului este galben pai, cu reflexii verzui, iar nasul vine cu flori de câmp, iarbă proaspăt cosită şi alune verzi. Corpul este onctuos, alcoolul e impecabil integrat şi aciditatea prezentă la datorie. Gustativ chiar seamănă cu Rieslingul alsacian, având arome pregnante de piersici, caise şi mere verzi. Un vin cu multă prospeţime şi note vag condimentate. Postgustul este lung, citric şi cu note discret minerale. Vinul este ideal pentru a începe o masă pe bază de peşte şi fructe de mare. Se poate servi şi ceva mai cald (10-12 grade), fără ca aciditatea să deranjeze.

Reţeta lui Costăchel | Salata (de) Boeuf

Related articles

Vinete gratinate la cuptor & Epicentrum Roze 2014, Gîrboiu

Dacă în Bordeaux din Cabernet Sauvignon şi Merlot se face vin roşu, iată că în Vrancea, din aceeaşi combinaţie de struguri, dar vinificaţi în roze, […]

Learn More

Ciuperci cu smântână & Friulano, Livio Felluga

Vinul de azi provine din Friuli, zonă viticolă situată la poalele Alpilor austrieci, în nord-estul Italiei. N-ar trebui să ne mire faptul că în Friuli […]

Learn More
Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More