razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de brânzeturi & Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Premium Gewurztraminer 2019, Villa Vinèa

Un Gewurztraminer care reînvie aromele copilăriei, aducând senzaţii de socată şi peltea de gutui, ambele proaspăt scoase din cămara bunicilor. Un vin de gastronomie, intens şi complex, recomandat împreună cu preparate thai, iuţi şi condimentate. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, iar nasul, expresiv, vine cu măr copt, ananas şi aluzii calcaroase. Corpul mediu are o frumoasă prospeţime şi alcool bine integrat. Gustul e centrat pe note neaoşe de soc şi gutuie, la care se adaugă tonuri exotice de mango şi anason. Postgustul, lung, proaspăt şi intens, lasă impresii dulci, condimentate şi discret minerale.

Salată de brânzeturi cu nuci şi migdale
Reţeta lui Costăchel | Salată de brânzeturi cu nuci şi migdale
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Côte des Roses Blanc 2016, Gérard Bertrand

Ceapă umplută cu ciuperci & Côte des Roses Blanc 2016

Un cupaj destul de neobişnuit, provenind din Languedoc, obţinut din Grenache Blanc (o mutaţie genetică a soiului roşu Grenache), Viognier (soi originar de pe Valea […]

Learn More

Musaca de vinete & Castel Stârmina Merlot

La musacaua de vinete propusă de Costăchel m-am gândit să asociez un Merlot românesc, nici prea corpolent, nici prea baricat, nici prea taninos. La prima […]

Learn More
Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Dovlecei umpluţi cu carne & Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, ajuns la deplină maturitate, care se recomandă, în primul rând, prin eleganţă şi discreţie. Chiar şi după 18 luni […]

Learn More