razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de pui & Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Un rozé neobişnuit, din Merlot dobrogean, care îmi aminteşte de un rosado spaniol din Somontano, un vin “cu suflet de alb şi corp de roşu”. Culoarea este trandafiriu intens, spre roşu deschis, iar nasul emană note de zmeură şi piersică pârguită, totul pe un fundal vag mineral. Textura vinului este cărnoasă, cu o bună aciditate şi alcool impecabil integrat. Un discret rest de zahăr îl face şi mai apetisant, pentru toate categoriile de consumatori. Gustul vine cu arome de nectarine, prune şi căpşuni coapte. Postgustul e lung, cu multe fructe roşii şi senzaţii condimentate. Se spune că vinul rozé este un vin “de trecere” între alb şi roşu. Dacă e aşa, atunci aş merge mai departe cu metafora şi aş sugera că acest Merlot este legătura care lipsea între rozé şi roşu.

Salată de pui cu de toate
Reţeta lui Costăchel | Salată de pui cu de toate
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ficăţei soté & Cocoş Mustoasă, Recaş

Un prieten mucalit (şi care n-are mare habar despre vin) m-a întrebat zilele trecute dacă “Mustoasa” nu e cumva porecla dată de nişte elevi impertinenţi […]

Learn More

Mâncare de fasole verde & Sauvignon Blanc, Bishop’s Leap

“Bombă de fruct” este o sintagmă des folosită de amatorii de vin. Astăzi, avem un bun prilej de a o exemplifica cum se cuvine, cu […]

Learn More

Spaghete cu hamsii & Muscat-Savignon 2013, Avincis

Acest cupaj de Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc de Drăgăşani îmi aduce aminte de însăşi definiţia bunului politician: să aibă stil şi carismă, dar să […]

Learn More