razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sandvici pané & Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Un Pinot Noir de Drăgăşani, matur şi “bine aşezat”, care nu-şi propune să epateze audienţa, dar, în schimb, reuşeşte să se facă remarcat printr-o frumoasă textură şi un stil prietenos şi convivial, cu o influenţă minimală a baricului. Culoarea este rubiniu deschis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul vine cu fructe roşii şi note discrete de violete şi piper alb. Corpul este suplu şi elegant, taninurile sunt moi şi catifelate, iar alcoolul e impecabil integrat. Gustativ, aduce în prim plan un mix de cireşe, vişine şi căpşuni, la care se adaugă, pe fundal, senzaţii de lemn dulce şi scorţişoară. Postgustul, nu foarte lung, dar extrem de proaspăt, are o bună aciditate care te îmbie, imediat, la încă un pahar. Un vin foarte potrivit alături de un sandvici pané (Mozzarella in carozza).

Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de vită cu ciuperci & Chianti Classico Riserva, Antinori

Un “Chianti Blend” cu 90% Sangiovese şi 10% Cabernet, maturat 14 luni în baric şi 12 luni în sticlă. Cupajul este intens şi elegant, iar […]

Learn More
Caringole Rosé 2020, Domaine La Croix Belle

Salata niçoise & Caringole Rosé 2020, Domaine La Croix Belle

Un vin din “celălalt sud al Franţei”, adică din Languedoc, o regiune viticolă ce produce rozé-uri care se bat, de la egal la egal, cu […]

Learn More
Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Miel la grătar & Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Un Cabernet Sauvignon oltenesc care promitea, în octombrie 2019, când a fost lansat, că peste vreo doi ani, alcoolul nărăvaş, aciditatea vie şi taninurile musculoase […]

Learn More