razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Somon la grătar & Sable Noble alb 2012

Un cupaj alb din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling. Pentru ediţia din 2012 a acestui vin, Răzvan Macici, enologul cramei Atelier, vine cu o schimbare de stil. Noul trend se manifestă prin apropierea evidentă de vinurile de Lume Noua din Africa de Sud. Culoarea este galben auriu cu nuanţe de chihlimbar. Nasul are ardei gras, citrice şi spice de grâu. Corpul vinului este robust, cu o excelentă aciditate iar gustul, intens şi aromatic, vine cu multe fructe tropicale, miere, lime şi note minerale. Postgustul lung, dulceag-amărui, este fructat şi mineral în egală măsură. Cu acest vin dosit în răcoarea pivniţei putem aştepta fără teamă canicula verii.

Reţeta lui Costăchel | Somon la grătar cu sos meunière

Related articles

Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Ficăţei cu sos de vin & Sauvignon Blanc 2017, Crama Trantu

Un Sauvignon Blanc care, dacă l-ai degusta în orb, ai putea să juri că vine din Chile sau chiar Noua Zeelandă şi nu din zona […]

Learn More
Cuvée Celést Rosé Brut 2021, Villa Vinèa

Salata Boeuf & Cuvée Celést Rosé Brut 2021, Villa Vinèa

Un spumant rozé din Pinot Noir 100%, provenind din regiunea Târnavei Mici (judeţul Mureş), obţinut prin refermentare în sticlă. Un vin care se recomandă prin […]

Learn More
Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Salată de orez cu peşte & Cuvée Celést Brut 2015, Villa Vinèa

Un cupaj eclectic de Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir (vinificat în alb), refermentat în sticlă după metoda tradiţională şi maturat timp de […]

Learn More