razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Soté de morcovi & One and Only Brut Rose, Fantinel

Un spumant italian din regiunea Friuli, realizat prin metoda Charmat, din Pinot Noir şi Chardonnay. Culoarea vinului este roz pal cu irizaţii sidefii. Nasul vine cu fructe roşii şi pâine prăjită. Perlarea este intensă, dar scurtă. Textura este cremoasă, iar gustul e proaspăt, cu căpşuni, cireşe şi fagure de miere. Are un discret rest de zahăr, o bună aciditate şi o concentraţie moderată de alcool (12%). Postgustul este scurt, cu note fructate, dulci-amărui şi drojdii fine. Un spumant realizat într-un stil prietenos, în mod egal potrivit la aperitiv cât şi la desert.

Reţeta lui Costăchel | Soté de morcovi cu mentă şi coniac
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Omletă cu trufe & Brut Zero, Edoardo Miroglio

Un spumant bulgăresc obţinut prin metoda champenoise, practic, o şampanie fără rest de zahăr care va face deliciul amatorilor avizaţi. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More

Mâncare de fasole verde & Sauvignon Blanc, Bishop’s Leap

“Bombă de fruct” este o sintagmă des folosită de amatorii de vin. Astăzi, avem un bun prilej de a o exemplifica cum se cuvine, cu […]

Learn More

Paste cu sos de smântână & Cremant d’Alsace 2009

Cremant d’Alsace este una din cele mai cunoscute apelaţii franţuzeşti de vinuri spumante. De câteva decenii, rivalitatea cu Champagne i-a determinat pe alsacieni să ridice […]

Learn More