razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Spaghete cu hamsii şi pesmet & Rhea Viognier 2014, Halewood

Când spui Viognier, te gândeşti automat la Valea Ronului, patria acestui soi. E interesant de ştiut că, nu mai departe de anii ‘60, acest strugure era aproape dispărut din zona lui de origine. De atunci încoace însă, Viognier-ul a recucerit Franţa, Lumea Noua, dar şi România. Astăzi avem un foarte reuşit exemplar de Viognier baricat provenind din podgoria Dealu Mare. Culoarea vinului este galben aurie, intensă, iar nasul aruncă în joc mango, vanilie şi condimente exotice. Maturarea în lemn îi dă o aciditate moderată, iar alcoolul bine integrat şi restul de zahăr ne lasă o senzaţie de corpolenţă şi onctuozitate. Gustul este centrat pe piersici, soc şi coajă de portocale. Postgustul este lung, cu note de fagure de miere şi lemn afumat.

Reţeta lui Costachel | Spaghete cu hamsii şi pesmet

Related articles

Castronele cu mere & Origini Tămâioasă Românească

Întrebare: ce s-ar putea întâmpla la întâlnirea dintre un oenolog britanic şi un soi de struguri tipic românesc? Adică ce ar putea face Stephen Donnelly […]

Learn More

Budincă de conopidă & Îngerii Roze 2014, Basilescu

Dacă ar trebui să inventez un cuvânt nou, aş zice că acest roze din Fetească Neagră este “îngeriu” la culoare. Totuşi, ca să nu creez […]

Learn More
Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Pilaf de urzici & Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Un Chardonnay foarte versatil, care are, deopotrivă, multă prospeţime, dar şi o remarcabilă complexitate, fără a dori să epateze prin note exotice exagerate, rămânând mai […]

Learn More