razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniță cu ceapă verde & Maestoso Merlot Barrique 2014, Dealul Dorului

Maestoso Merlot Barrique 2014, Dealul Dorului

Un Merlot intens, expresiv și foarte sofisticat, din regiunea bănățeană Silagiu, de la un producător mai puțin cunoscut (pentru moment), despre care vom mai auzi vorbindu-se, cu siguranță, în anii care vin. Maestoso are o culoare vișiniu închis, cu bordură stacojie și un nas complex, care vine cu vișine supracoapte, pudră de cacao și lemn afumat. Corpul este plin (vinul e nefiltrat), taninurile sunt moi și perfect rotunjite, iar alcoolul e bine integrat. Gustul aduce prune coapte, cireșe negre și vișine, la care se adaugă aluzii de cafea prăjită și tabac. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând impresii de fructe negre, piper și note balsamice. Un vin foarte “competent”, care se potrivește de minune lângă o tocăniță cu ceapă verde și carne slabă de purcel.

Tocăniță cu ceapă verde
Reţeta lui Costăchel | Tocăniță cu ceapă verde
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Moscato Rose, Gancia

Mere coapte umplute & Moscato Rose, Gancia

Un frizante italian ce provine de la crama lui Carlo Gancia, primul italian care a făcut vin spumant, în Piemonte. La bază are stilul Moscato […]

Learn More

Omletă cu trufe & Brut Zero, Edoardo Miroglio

Un spumant bulgăresc obţinut prin metoda champenoise, practic, o şampanie fără rest de zahăr care va face deliciul amatorilor avizaţi. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More
Talo Primitivo di Manduria 2016, San Marzano

Muşchi de vită & Primitivo di Manduria 2016, San Marzano

Primitivo este un soi călător. Originar din Croaţia – unde este cunoscut şi sub numele de Tribidrag, el emigrează, în secolul 18, către sudul Italiei, […]

Learn More