razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de cartofi & Blanc de Noir 2014, Lacerta

Francezii numesc “Blanc de Noirs” vinul alb obţinut din struguri roşii şi, în particular, şampania obţinută din Pinot Noir vinificat în alb. În cazul vinului de azi, nu este vorba de un spumant, ci de un vin liniştit, obţinut din Pinot Noir, a cărui culoare roz foarte pal a fost obţinută printr-un scurt contact între must şi coaja roşie a strugurelui. Nasul este discret, cu arome de pepene galben şi miez de sâmbure de caisă. Corpul este destul de masiv, asemănător cu cel al unui vin roşu, având o bună aciditate şi alcool bine evidenţiat. Gustul este elegant, dar oarecum liniar, fiind centrat pe note de mure, lime şi corcoduşe. Postgustul este lung, cu senzaţii proaspete de fructe roşii şi note amărui de grapefruit.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă de cartofi
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

Musaca & Terra Romana Fetească Neagră 2015, SERVE

O Fetească Neagră în stare pură – atât la propriu cât şi la figurat, un vin cu greutate, dar, în acelaşi timp, extrem de băubil. […]

Learn More
Tarima Hill 2015, Bodegas Volver

Muşchi de vită & Tarima Hill 2015, Bodegas Volver

Un vin dens şi cărnos, cu un echilibru şi o profunzime aromatică de “lume veche”. Avem de-a face cu un Monastrell (Mourvèdre) 100%, provenind dintr-o […]

Learn More
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut, Val d'Oca

Salată de cartofi cu piept de pui & Prosecco Superiore Brut, Val d’Oca

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More